Att göra

Upplevelser för hela familjen

På Knalleland i Borås är det enkelt att stanna en hel dag, en weekend eller hela din semester. Förutom shopping finns det aktiviteter som passar hela familjen. Allt från lekland och djurpark för de minsta barnen till konst och fotboll för tonåringarna och vuxna.

Turist i Borås

Är du turist i Borås och besöker Knalleland för första gången? I området finns mängder av upplevelser och aktiviteter för alla i familjen – här kan du stanna en hel weekend. Förutom shopping hittar du även Borås djurpark, Abecita konstmuseum, Borås simarena med friluftsbad, Elfsborgs hemmaplan Borås Arena och många andra ställen att besöka. Boendet fixar du enklast på Saltemads camping, strax intill Knalleland.

Saltemads Camping

På en av Sveriges största citycampingar kan du hyra kanot och trampbåt, spela minigolf, eller fiska i Viskan som flyter genom området.
www.borascamping.com

Borås Djurpark

På djurparkens savann finns elefanter, geparder, apor, lejon och noshörningar. Safari i Borås är nästan som i Afrika. Fast närmare. Läs mer här

Borås Simarena med friluftsbad

Här kan du bada inomhus och utomhus. Här finns simarena och utomhusbad med 50 m bassäng, hopptorn, vattenrutschbana och barnbassäng.
www.boras.se/borassimarena

Abecita konstmuseum

För dig som uppskattar konst i form av foto, grafik och textil. Här hittar du bland annat verk av internationella konstnärer som Warhol, Dine och Hockney.
www.abecitakonst.se

Tennis- och Boulecenter

Få igång pulsen med bollsport. I sporthallen finns åtta tennis- och fyra badmintonbanor. Dessutom finns 18 boulebanor med grusunderlag.
www.borastenniscenter.se

Is- och Curlinghall

Förutom en rink och curlingbanor innehåller hallen också foajéer, cafeteria och konferensrum. Ishallarna har öppet för allmänhetens åkning under vintersäsongen (november till februari).
www.boras.se

Navet

På Navet Science Center upplever du naturvetenskap, teknik och matematik med alla sinnen. Räkna med att få ny kunskap om människokroppen, vattnet, ljuset och universum.
www.navet.com

Leos lekland

Leos lekland är en mötesplats för familjer. Här kan föräldrar mötas och umgås, medan barnen leker och har kul. Förutom alla lekställningar, tunnlar, rutchkanor och bollhav, finns tidningar, trådlöst nätverk och fika.
www.leoslekland.se

Upzone

Här kan du utmana dig själv och dina vänner högt upp bland trädens kronor. Genom att gå armgång, svinga, eller rutscha tar du dig igenom äventyrsbanan.
www.upzone.se

Qlean

Tvätta bilen medan du shoppar.
Läs mer på qlean.se.