Publicerad: 2015-07-07

På Resande Fot

Sverige är fantastiskt på sommaren men många är de som styr kosan till sydligare breddgrader även på sommaren. Och just idag när det blåser kalla vindar och regnar om vart annat så är det nog många som letar “sista minuten”.
Här följer lite tips på hur du packar snyggt och effektivt.

Bon Voyage!

/ Marie

1. Rulla Rulla Rulla!
A och O när det kommer till packning är effektivt nyttjande av plats. Om du rullar kläderna tar de mindre plats och de skrynklar inte lika mycket.

2. Väskor i väskan…
När du nu rullat dina kläder så skaffa några mindre väskor eller påsar att packa dem i. Exempelvis byxor i en, toppar i en, strumpor i en, o.s.v. Tips på bra väskor att packa i hittar du nedan från ”Keep your stuff organized”. Dessa väskor passar perfekt i resväskan sedan och även om det låter otroligt så tar det mindre plats och är fantastiskt även på plats då man har allt överskådligt och det är lätt att flytta runt utan stök.

3. Skopåsar.
Dessa kan ta mycket plats i en flickas resväska! Men om du paketerar varje par för sig i en liten påse så kommer du hitta små utrymmen som passar just för det paret. Håller även smutsen borta från dina kläder.

4. Testa nytt schampoo?
Till semestern är det fantastiskt bra att packa ner alla de varuprover du samlat på dig under året. Små och platta är dem oftast och tar ingen plats alls. De går inte heller sönder. Har du inga prover sparade så finns det mängder av små förpackningar att köpa på ex Apoteket. Dumt att ta favoritparfymen med sig och komma hem med en stinkande resväska och en påse glassplitter efter att flygplatspersonalen haft sitt lilla roliga.

5. Resa lätt & Shoppa tungt?
Hör du till dem som älskar att shoppa på semestern? Börja i så fall med att packa allt i en mindre resväska, gärna en som du kan ha i kabinen om du flyger (då slipper du checka in extra bagage, vilket kan kosta). Lägg den sedan i en större resväska och tadaa..! Du kan nu resa med dubbelt så mycket packning på hemresan =)

För en enklare och effektivare packning, från Rusta i Knalleland

För en enklare och effektivare packning, från Rusta i Knalleland